Textiel Recycling

Het produceren van nieuw textiel kost erg veel water en landbouwgrond. Hierdoor wordt het milieu belast en raken natuurlijke bronnen uitgeput. Het recyclen van textiel wordt steeds belangrijker. De Boer Group draagt er zorg voor dat textiel dat niet meer bruikbaar is als kleding, gereed gemaakt wordt voor recycling. Afhankelijk van de kwaliteit wordt het textiel verwerkt tot poetslap of vermalen tot vezels voor hergebruik in o.a. ondertapijten en matrassen.

Ongeveer de helft van het ingezamelde textiel wordt middels een zorgvuldig selectie- en sorteerproces als opnieuw draagbare kleding hergebruikt. Nadat het textiel het sorteerproces doorlopen heeft is er voor de klanten een keuze uit ca. 350 verschillende artikelen in 2 tot 5 verschillende kwaliteiten. De kleding wordt naar gelang de kwaliteit verpakt in plastic zakken of geperst in balen. Daarna wordt het geladen in containers op weg naar een wereldwijd tweede leven.

Textiel dat niet meer als draagbare kleding kan worden hergebruikt, wordt voor een groot deel verwerkt tot grondstoffen voor de productie van bijvoorbeeld poetslappen en isolatiemateriaal, maar Boer Group levert ook textiel aan bedrijven die het vermalen tot vezels voor de productie van nieuwe garens. Er zijn ook bedrijven die vilt maken van het textiel voor gebruik in tapijten/ondertapijten en matrassen. Door de grondstoffen aan deze bedrijven ter beschikking te stellen, levert Boer Group een belangrijke bijdrage aan lokale werkgelegenheid.

 

 

 

Bekijk hier de video over de activiteiten van Boer Group: