Textiel circulair en duurzaam verwerkt

Als retailer wil je klanten een zo compleet mogelijk assortiment en de beste service bieden. Daarbij hoort tegenwoordig ook duurzaam geproduceerde kleding die na gebruik gerecycled wordt. Nu wordt slechts één procent van alle kleding gerecycled tot vezels voor gebruik in nieuwe kleding. De overheid vindt dat hier verandering in moet komen en stelt daarom dat retailers in de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid vanaf 1 januari 2023 een verantwoordelijkheid krijgen om gebruikte kleding in te zamelen en te recyclen.

Fashion to Fiber biedt flexibele maatwerkoplossingen voor het inzamelen en zorgt ervoor dat afgedankte kleding circulair verwerkt wordt in nieuwe garens. Wij verzorgen het hele traject van inzamelen, sorteren en recyclen; transparant onder één dak. Zo kunnen wij je helpen om aan de producentenverantwoordelijk te voldoen en laat jij met een inzamelbox van Fashion to Fiber zien dat je helpt om de wereld een stukje schoner te maken.

Re:Think your textiles

Waarom als retailer een inzamelbox aanvragen?

Meer informatie over onze retailoplossingen?

Neem contact met ons op via mail of bel naar +31 (0)85 064 0170.

Fashion to Fiber

Wij zijn gespecialiseerd in het inzamelen, sorteren en recyclen van post-consumer textiel. De kleding wordt lokaal verwerkt in een volledig traceerbaar proces.

Naast het inzamelen van post-consumer kleding en textiel biedt Fashion to Fiber ook inzamel- en recyclingoplossingen voor ongedragen kleding zoals B-keuze-kleding, retouren, overstock, counterfits en stocklots.

We ontzorgen zo retailers, modebedrijven en kledingproducenten met zowel fysieke verkooppunten als e-commerce.

Boer Group

Fashion to Fiber is onderdeel van Boer Group, internationaal marktleider in textielrecycling. Jaarlijks zamelt Boer Group ruim 110 miljoen kilo afgedankt textiel in en sorteert dit vervolgens binnen de eigen organisatie voor hergebruik en recycling. Kleding, textiel en schoenen krijgen bij ons een tweede leven en daarmee besparen we dagelijks 1.500.000 kilo CO2. Samen met retailers zorgen we voor een circulaire textielketen en een duurzame toekomst.