Corona virus COVID-19

Juni 2020

De wereldwijde uitbraak van het nieuwe Corona-virus dat COVID-19 veroorzaakt, vormt een uitdaging voor bedrijven wereldwijd, waaronder Boer Group. Wij geloven echter dat moeilijke tijden ons ook uitdagen om ons persoonlijk en professioneel aan te passen om nieuwe kansen te vinden waar anderen sluiten.

Alle Boer Group-bedrijven hebben de voorzorgsmaatregelen getroffen volgens de richtlijnen van de landelijke gezondheidsinstellingen om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers te waarborgen. Dit is onze belangrijkste prioriteit.

Momenteel kunnen we de productie bij onze sorteerbedrijven voortzetten. Het inzamelen van textiel wordt in de meeste EU-lidstaten beschouwd als een essentiële systeemactiviteit onder afvalbeheer. Zo kunnen we doorgaan met inzamelen en zorgen voor de levering van ongesorteerd textiel aan de sorteerbedrijven.

Door het Corona-virus staat de export voor hergebruik van tweedehands kleding echter onder grote druk, aangezien veel landen wereldwijd in “lockdown” zijn. We proberen onze voorraadcapaciteit waar mogelijk te vergroten en hopen dat de situatie snel zal verbeteren.

Houd er rekening mee dat verschillende casestudy’s, waaronder een van het Robert Koch Institute, geen bewijs tonen dat mensen op een andere manier dan de ‘druppelinfectie’ besmet raken door het virus. Over de overdracht van het virus per oppervlakte, inclusief textiel, is nog niets bekend.


Boer Group sluit keten textielrecycling met overname Frankenhuis

Op 15 oktober 2018 heeft Boer Group een meerderheidsbelang genomen in Frankenhuis te Haaksbergen. Met deze strategische overname sluit Boer Group de keten in de circulaire economie voor post-consumer textiel.

Nu de strategische positionering en de werkgelegenheid binnen Frankenhuis verzekerd zijn, nemen participatiemaatschappij Wadinko en Hannet de Vries-in ’t Veld afscheid van Frankenhuis. De directie van Frankenhuis wordt voortgezet door Tich Vanduren. Met de integratie van Frankenhuis binnen Boer Group wordt gezorgd voor een constante aanvoer van grondstoffen en kan een verdere groei in de productie van mechanisch gerecycleerd post-consumer textiel worden gerealiseerd.

Frankenhuis is een toonaangevend en enige bedrijf in Nederland dat gespecialiseerd is in mechanische recycling van post-consumer textiel. Bij Frankenhuis zijn 30 mensen werkzaam.

Boer Group zamelt in, sorteert en maakt al ruim 100 jaar textiel, gedragen kleding en schoenen gereed voor hergebruik. De organisatie bestaat uit drie inzamelbedrijven en zeven sorteerbedrijven in Nederland, België en Duitsland. De 750 medewerkers sorteren ca. 100 miljoen kg gebruikt textiel per jaar en werken voortdurend aan een duurzame oplossing om restafval tot een minimum te beperken.

Website van Frankenhuis: www.frankenhuisbv.nl